Sveriges dyraste lägenhet

Sveriges dyraste lägenhet

Är det någonstans där lilla landet lagom inte lägre är så mellanmjölk lägre så är det på Östermalm här i Stockholms huvudstad – här ligger nämligen landets dyraste lägenhet till salu.

östermalm tbana LITENAtt alla vill bo på Östermalm kanske är en överdrift, men något som stämmer är att det är i denna del av huvudstaden som landets i särklass dyraste lägenhet just nu ligger till salu för den som har råd att betala. Prislappen för denna våning är nämligen inte mindre än hela 83 miljoner svenska kronor – och det är ett pris som nog de flesta utav oss faktiskt inte har råd med, men det finns nog dem som kan.

Finns spekulanter

Våningen på Östermalm är ett penthouse i två våningar med två terrasser högst upp i huset och utsikten där är såväl över stadshuset, operan, Globen, Södermalm och Lidingö som till Finlandsfärjorna. Detta betyder i sin tur att man ser och har sol från alla håll i våningen, så det kanske inte är så konstigt att mäklaren Siv Kraft redan nu har ett gäng spekulanter på bostaden. Men nog för att detta penthouse, som faktiskt ännu inte är byggt, kommer vara en av de mest exklusiva bostäderna i landet så ska man inte glömma att man för samma pris som bostaden kostar kan få två hela öar på Dalarö inklusive bostad – och sedan få pengar över (källa).

Vad kommer bostaden att kosta?

Månadskostnaden kommer att ligga på 3 069 kronor i månaden, men för att få bostaden måste man först och främst lägga ut 83 480 000 i fast totalkostnad med 8,3 miljoner kronor i handpenning. Och den som kan betala kommer definitivt få vad denne betalar för. Bara uteplatserna täcker en yta på 285 kvadratmeter och bostadens yta som helhet är fantastiska 482 kvadratmeter. Så med andra ord är detta penthouse att likna vid en villa med tomt, med skillnaden att den ligger mitt i stan vilket är perfekt för den köpare som vill ha ett hus men inte lämna Stockholms hjärta. Men vi andra som inte har närmare 84 miljoner till övers får helt enkelt nöja oss med mindre lägenheter på Östermalm eller ta in på något av stadsdelens finare hotell för att få uppleva liknande lyx!