Semestra i Malmö

Semestra i Malmö

Det finns flera anledningar att byta ut Stockholm mot Malmö i vår. Här är dörren mot orienten och staden bjuder på en hel del spännande sevärdheter och intressanta nöjen – så visst är det inte så konstigt att statistiken på stadens turism ständigt är i uppåtgående kurva.

Drömmer du om att lämna Stockholms snobberifasoner mot att bo intill Lilla torg i centrala Malmö och njuta av en god spettekaka? Då är det bara att boka din hotellvistelse och ge dig av söder ut, men boka hotellet i god tid innan avresa. Statistik visar nämligen att turismen i Malmö ökar hela tiden, och därför kan det vara svårt att få tag i hotell om man inte bokat i förväg.

Tips på sevärdheter i Malmö

När du vill lämna hotellrummet en stund på semestern finns en hel del sevärdheter i staden att besöka. Något som Expressen listar är några ”måsten” när du befinner dig här. Man nämner bland annat både Folkets park, Malmö konsthall och Ribban som är ett badställe i Västra Innerstaden. Man tipsar även om att ta en tur till Turning Torso och att äta gott i restaurangkvarteret vid Lilla torg – så får du hotellrum nära här är du lyckligt lottad. Gamla staden här i centrala Malmö är både vacker att titta på och bjuder på både god mat och shopping.

Hyr cykel eller åk kollektivt

Det går både bra att ta sig omkring i staden till fots, på cykel eller via lokaltrafiken. Flera uthyrningsställen finns öppna under sommarmånaderna och under lågsäsong är det bara att skaffa 24-30 dagarsbiljetter i Skånetrafiken, vilket man kan läsa mer om på just Skånetrafikens hemsida.

Spana också in denna turistiga video om staden – kanske hittar du en annan secvärdhet i den som vi inte nämnt ovan: