Östermalm i januari

Östermalm i januari

Lönen som bekostade både julmaten och alla julklappar ska räcka ändå in till januari. Dessutom vill man gärna kunna ta sig en tur eller två på den rea som följer efter julen, vilket naturligtvis gör att pengarna i januari verkar ta slut extra fort. Januari är en månad som är känd för att vara långt ifrån den rikaste. Nej, istället är januari för många månaden med den lite tunnare plånboken med sinande bankkonton. Men bara för att den första månaden på året är här, vill man såklart kunna roa sig. På Östermalm och i närheten av stadsdelen finns det gott om nöjen som passar perfekt för årstiden.

Hotell på Östermalm

Det är inte bara för privatpersoner som detta märks av, under julen var många hotell på Östermalm fullbokade, medan det under januari inte är riktigt samma tryck på Östermalms olika hotell. Snart kommer turismen igång igen. Även om den största andelen av dem som besöker staden och stadsdelen gör det under sommaren, är det många som turistar även under våren. Vad som kan vara skönt innan hotellen åter är fullbokade, är att man kan passa på att själv uppleva nöjena och de klassiska turistattraktionerna utan att behöva trängas. Men nu är det plånboken det gäller, för vad kan man göra på Östermalm utan massa pengar på fickan? Saker som är populära att göra när det är kallare ute är bland annat att:

  • Åka skridskor
  • Fika på ett mysigt café
  • Gå på promenad i vackra miljöer

Tar man bara på sig varma kläder är det mysigt att åka skridskor i Kungsträdgården, har man egna skridskor så kostar det inte heller något.  Att gå på café kostar visserligen, men vill man uppleva naturen kan man göra det kostnadsfritt och ta med sig sitt eget fika för turen. Vill man läsa mer om nöjen och aktiviteter som inte kostar skjortan, kan man läsa här.