Fira ditt barn på Östermalm

Fira ditt barn på Östermalm

Stockholm är verkligen en fantastisk plats att semestra på, oavsett om man kommer som singel, med vänner eller med sin familj. Någonting som har blivit allt vanligare, är att åka iväg på en resa när ens barn fyller år – och om det är någonting man funderar på att göra, är Stockholm verkligen perfekt. Det finns mängder av saker att göra, och det är lätt att få till en rolig upplevelse med barnkalas i Stockholm.

Om man åker till Stockholm för att fira sitt barn är Östermalm verkligen en perfekt plats att bo på. Det är nära till allting som är barnvänligt (till exempel allt kul som finns på Djurgården) och samtidigt finns det fina restauranger för de vuxna. Det är lätt att ta sig till och från Östermalm, och kollektivtrafiken går konstant. Eftersom den vanligaste och mest populära destinationen för barnfamiljer är Stockholm med omnejd (enligt en undersökning från Svenska turistföreningen), har Stockholm ett ganska stort ansvar att leverera. Och bor man på hotell i Östermalm kan man vara säker på att vara nöjd. På tal om Svenska turistföreningen så har de startat upp sajt som ska fungera som just en turistbyrå för barnen. Det fungerar helt enkelt som så att barnen (med hjälp av föräldrarna) får gå in och tipsa om sina semesterfavoriter.

– Syftet med satsningen är att vara ett forum skapat av barn, för barn. Vi vill belysa att bästa semestern varken behöver vara särskilt dyr eller långt bort för att bli en succé för hela familjen, säger Jenny Engström presschef på STF till Dagens Nyheter.