Alla vill bo på Östermalm

Alla vill bo på Östermalm

17 års kö för att bo på Östermalm“, är rubriken på en artikel från Dagens Nyheter. Det är lång tid, och tillsammans med Norrmalm och Aspudden är Östermalm det hetaste området i Stockholms bostadskö – men så har det faktiskt inte alltid varit. Så här står det i artikeln:

Stockholmarna har inte alltid längtat till Östermalm. Olika stadsdelars popularitet har skiftat mycket genom åren. – Kungsholmen var det värsta man kunde föreställa sig för 25 år sedan, nu är det hett, med restauranger och affärer, säger Ann-Charlotte Backlund, chef för Stockholms stadsmuseum. För Östermalm vände det runt förra sekelskiftet, när de stora boulevarderna Valhallavägen, Karlavägen och Strandvägen anlades, med mycket stora lägenheter som riktade sig till en burgen publik.

4525185-stockholm-regeringsgatans-bro

Det är en otroligt intressant artikel, för vem kan föreställa sig att exempelvis Kungsholmen inte skulle vara eftertraktat? Det gör också att man börjar fundera på hur det kommer att vara i framtiden, kanske blir det inte lika populärt att bo på Östermalm då av någon anledning.

Detta kan bara tiden utvisa, men tills en förändring sker ler vi som älskar Östermalm av tanken på att ligga höst på listan över ställen att bo på. Det går nog inte att finna mycket negativt med att bo på Östermalm. Det finns närhet till affärer, barer men också till naturen vid gärdet eller den härliga Humlegårdsparken. Självklart är det ett ställa många vill flytta till! Men om man ska hitta någonting negativt, för man måste ju kunna vara självkritisk, problem finns även på Östermalm. Det är till exempel så  att det ibland kan vara svårt att flytta in och ut ur bostäder som ligger på Östermalm. Detta för att det oftast är små bostäder, och även trapphusen kan kännas väldigt trånga, och vissa har inte ens hiss. Men, det är ju faktiskt ingenting att hänga läpp över heller, eftersom man numera enkelt kan beställa flytthjälp, exempelvis från http://www.flyttfirma7tr.se/. Då behöver man inte noja sig över att det är trångt eller andra problem, utan flytten går smärtfritt och snabbt.